Waarom zou je tanden bleken?

Waar tanden in andere culturen mooi gevonden worden naarmate ze bruiner of anders gevormd zijn, is in onze westerse cultuur het beeld van mooi: wit, wit en nog eens wit!

In het dagelijks leven heeft bijna iedereen te kampen met bepaalde onzekerheden, maar wordt er ook steeds meer op gelet door anderen. Zijn je nagels wel mooi of schoon of verzorgd, ben je netjes opgemaakt, zitten je haren goed, wat voor kleding draag je, ben je te dik of te dun en natuurlijk; zijn je tanden schoon, staan ze mooi recht of staan ze scheef?

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om zijn tanden te gaan bleken. Of het nu voortkomt uit onzekerheid of puur uit een cosmetisch oogpunt is het hebben van witte tanden heel vaak een belangrijk streven.

Mooi is slechts subjectief. In veel Oosterse landen geven zwarte tanden een status. Bij ons is dat juist het tegenovergestelde.

Nog meer informatie...