Is het slecht voor mijn gebit?

Je mond spoelen met citroensap, appelazijn of chocolade eten. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de talloze natuurlijke trucs die je tanden witter schijnen te maken. Er wordt zelfs geclaimd dat het veiliger en effectiever is dan het laten bleken van je tanden bij de tandarts. Klopt dit wel?

Een mooi gebit betekent tegenwoordig stralend witte tanden. Het internet staat vol met trucjes om je tanden op een natuurlijke manier witter te laten worden, terwijl je je tanden ook gewoon bij de tandarts kunt laten bleken. Toch is niet iedereen fan van deze methode. Je tanden laten bleken zou schadelijk zijn voor je gebit en je tanden zelfs geler maken. Klopt dat wel?

Bleken zonder glazuur aan te tasten

Volgens biologisch tandarts Hans de Liefde is daar niets van waar. “Het bleken van je tanden is minder slecht dan over het algemeen gedacht wordt. Zolang je bleekt met een methode die het glazuur niet oplost, is het volkomen veilig.” Frank Goossens van de Nederlandse Vereniging tot bevordering van de bio-energetische Tandheelkunde (NVBT) sluit zich hierbij aan. “Bleken is volkomen onschadelijk, zelfs als je dit vaker laat doen.”

Het bleken van de tanden wordt door tandartsen gedaan met een oplossing van peroxide, dat het glazuur niet aantast. Daardoor wordt alleen de bovenste laag verkleuring weggehaald. De Liefde: “Je moet het dus wel bijhouden, maar het maakt je tanden niet ‘geler’ dan ze in eerste instantie al waren. Als je stopt met bleken, begint het verouderingsproces opnieuw: je tanden worden weer langzaam donkerder.”

Hoe doet Elkestyle dit?

Ik werk uitsluitend met producten van X-treme Smile. Dit wereldwijd geregistreerde merk is veilig voor de tanden, maakt het glazuur niet zacht, zorgt voor een compleet pijnloze behandeling en breekt verkleuringen effectief af.